2018-2019 Akademik yılı Farabi Değişim Programı Güz / Güz-Bahar Başvuruları 01 Mart-15 Mart 2018

2018-2019 Akademik Yılı Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz+Bahar Dönemi Başvuruları 1 Mart 2018 – 15 Mart 2018, tarihleri arasında yapılacaktır.
Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak Farabi Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.
1- 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu
2- 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi (Transkript)
3- 2 Adet Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler  sayfamızda Protokolümüz Olan Üniversiteler bölümünde  bulunmaktadır.
Üniversitemizden ekli listede ki üniversiteleri tercih edip kabul edilen öğrencilere 8 ay boyunca aylık 700 TL burs verilecektir.

ÜNİVERSİTE LİSTESİ

SİİRT

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK

Diğer Üniversiteleri tercih eden öğrencilere ise 4 ay boyunca 500TL karşılıksız Farabi Bursu verilecektir.
İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri online başvuru kabul etmektedir. Bu üniversitelere değişim yapmak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sayfalarından online başvuru yaparak başvuru çıktılarını üniversitemiz farabi ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.
Değişime katılmak isteyen öğrenciler gitmek istediğiniz üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka ziyaret ediniz.
NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci Değişimi Başvuru Kriterleri:
1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
2. Lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 2.00 /4.00 olması,
3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
4.Lisans programlarının birinci sınıfı tamamlamış olmak, Yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarı tamamlamış olmak.
Son başvuru 15 Mart 2018 tarihinde saat 17:00'da son bulacaktır.
Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
Farabi Kurum Koordinatörlüğü
Makine Mühendisliği 3. kat